Velkommen til meg :D
Bildene som jeg ligger ut tilhører meg så vær snill og ta kontakt om du vil bruke/låne bildene.
Ha en fin fin dag videre.
ps, blir veldig glad for kommentarer :)

søndag 11. juli 2010

Tidene forandrer seg og takk for det!

Dette er et utdrag fra en heimkunnskapsbok fra tidlig 50-tallet.

Få arbeidet unnagjort.
Planlegg oppgavene dine nøye, og hold et øye med klokken. Bli ferdig en time før han ventes og komme hjem. Mannen føler ikke at varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut " er du hjemme allerede?"

Ha middagen klar.
Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da viser du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sulten når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige velkomsten.

Forbred deg selv.
Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for og se han. Isteden for at du er for sliten og til bry deg.
Glem alle bekymringer du måtte ha og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn gjennom døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han en åndelig oppløftning.
Når du står opp, ta en hånd om utsendet ditt. Fiks sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vert sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge enn oppkvikker etter den lange arbeidsdagen.
Rydd vekk rotet.
Ta en siste tur gjennom huset før han kommer hjem. Samle opp skolebøker, leker, papir osv i en bøtte eller søppelkurv og legg den på soverommet for senere sortering. Så kan du gå over bordene med støvklut. Mannen i ditt liv må føle at han kommer til ett sted med ro og orden, og det vil få deg til og føle deg mer avslappet og. Å ha orden i huset er nok en måte for deg og vise han at du virkelig bryr deg om hans hjemkomst.
Bruk noen få min på å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små). kam håret deres og skift klærene om de er skittene. Barna er hans små skatter, og de bør se slik ut. Minimer all lyd, legg spesielt merke til dette dersom han må kjøre i rushtrafikken. Når han kommer hjem, eliminer all lyd fra vaskemaskin (selvsagt dersom denne står på). Oppfordre barna til og være stille når han kommer. La den bråke litt på forhånd for og få det ut av systemet sitt. Vær glad for og se han!
Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er så bra å ha han hjemme. Dett kan tilfære ytterlige verdi til dagen hans. Han trenger all romantikken han kan få fra deg.
Ikke motta han med problemer og klager. Løs problemene gøt han kommer hjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen.
Ikke la barne oversvømme han med problemer eller krav. Bare latt dem hilse kort på faren deres.

Vær hyggelig mot ham
Gi han godstolen eller foreslå at han hviler seg litt i soverommet. Ha en kjølig eller varm drikk klar til ham. Tilby deg gjerne og masere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til han med en myk og avslappende stemme. La han slappe av.

Hør på han.
Du har kansje et dusin ting og fortelle han, men hans hjemkomst er ikke det korekte tidspunktet. La ham snakke først, så hører han bedre på hva du har og fortelle ham senere.

La kvelden være hans.
Klag aldri dersom han ikke tar deg med ut på resturant eller i teateret. Prøv og forstå hans stressende og trykkende verden isteden, hans behov for og være hjemme og kunne slappe av. Er han sur eller irritabel, ikke slå tilbake. Igjen, forstå hans stressende.


Er det mulig? Er ufattelig glad dagene er forandret seg ja.. hjelpes.

1 kommentar:

  1. Hihi... ikke rart at jentene gikk husmorskole før i tiden :-)
    Glad det ikke er slik i dag:-)

    SvarSlett