Velkommen til meg :D
Bildene som jeg ligger ut tilhører meg så vær snill og ta kontakt om du vil bruke/låne bildene.
Ha en fin fin dag videre.
ps, blir veldig glad for kommentarer :)

mandag 1. mars 2010

Fødselshistorie

Her kommer min historie fra denne fødsel, og litt om dagene før og etter.

På torsdag, dagen etter termin som var 13 januar var jeg på kontroll hos jm, jeg merket hun reagerte litt på sf målet mitt så målte det flere ganger men endte med og ikke gjøre noe.
Hun regnet ikke med og ser med til meg da, siden neste time skulle jeg til legen og deretter på overtids kontroll på kk.

Fredagen ringte tlf min og det var jm, hun hadde tenkt på det sf målet mitt og kontaktet kk og ble enig med de om at jeg skulle komme tidlig på overtidskontroll så fikk time der kl 0800 den 19 januar (håpet så klart jeg skulle slippe den timen og heller føde i løpet av helgen men den gang ei)

19 januar kom, jeg hadde klar bagen og var veldig klar for at denne dagen skulle ting skje, jeg var kjempe sliten, sov dårlig, vondt over alt og veldig klar for og bli ferdig nå..
Kom opp der og satt med sparketest 1 time, den var fin.
Så var det inn til legen (ble gla da jeg så dr.mortensen, legen som tok imot Marcus) vi snakket ganske lenge om sist fødsel og tiden etterpå (jeg var veldig redd for og få samme harde fødsel og tiden etterpå, og vistnok hadde de helt andre og nye rutiner for fødsler med nesetippen opp nå enn da jeg fødte Marcus så han lovet meg at like hardt kom det ikke til og bli) etter samtale var det til for ul, han sa han var ca 4300 og hodet var ca 36 cm. Han skulle så kjenne hvor moden jeg var og det var ikke mye gitt (kjempe skuff) han strippet meg en del noe som gjorde veeeeeldig vondt!!!! (da drar, tøyer og river litt i livmomunnen for og frigjøre hormoner som skal hjelpe til og modne og starte rier)
Siden jeg var veldig redd for ny hard fødsel så skulle vi lage en plan så jeg hadde noe og se fram til så vi ble enig om at på Torsdagen (den 21) skulle de ta vannet.

Jeg reiste hjem og hadde vondt og mye murringer/kynnere, som mye den dagen, og på onsdagsmorgen gikk deler av slimproppen (johooo noe beg og skje) og om kvelden hadde jeg masse maserier som var veldig regelmessig i mange timer så var sikker på at nå var det i gang, men plutselig stoppet alt opp og ferdig var de :(

Torsdagen kom og da var jeg kjempe spent og trodde VIRKELIG dette var dagen, Øyvind håpet kl skulle vippe over kl 12 om kvelden så det ble 22 før gutten kom, da hadde han kommet på øyvind sin bursdag :)
Det ble tatt ny sparketest som og var fin, ny ul som var fin og ny sjekk nedentil for og sjekke modning. Lite var skjedd :( og da kunne de heller ikke ta vannet mitt.
Herregud så skuffet. Ny time på mandag 25 januar :(
Resten av den dagen gikk til grining. Tårene sprutet fra vi satt oss i bilen og hele dagen.

Fredagen var det liten bursdagsfeiring for Øyvind men ikke antydning til fødsel annet enn slimproppen som gikk hele tiden.

Lørdag var like rolig som alle andre, jeg var nå 10 dager over termin (fødte 10 dager over termin med Marcus)
I 16 tiden beg jeg og kjenne litt sammentrekninger igjen som på onsdagen, men de var langt fra vond nok så tenkte ikke særlig på det, de kom ca hver 20 min. I 1800 tiden gikk jeg i badekaret og lå meg, fikk en rett før jeg gikk i badekaret som var litt vondere så beg og håpe på noe nå :) ¨Ringte linni (bestevenninnen min, som jeg og ringte i beg på fødsel til Marcus, fra badekaret den gang og) Fikk en rie når jeg snakket med hun og den var litt vond den og så fant ut jeg skulle komme meg opp.
Sendte sms til Lene (min søster som skulle komme og passe Marcus, og skrev at jeg trodde noe var på gang men siden det tok så mange timer med marcus var det bare og ta det rolig ennå men kansje hun måtte komme iløpet av natten)
Øyvind kom hjem og lagde pizza så vi spiste (jeg beg nå og puste litt gjennom riene men fortsatt ikke så vond at vi trengte gjøre noe ennå) marcus ble lagt og Øyvind snakket om og ta en taxitur i 23 tiden og det regnet jeg med kom til og gå fint for var jo såvidt beg. I 20 tiden la øyvind seg på sofaen og skulle sove litt siden dette kom til og bli en lang natt.

I løpet av den timen tok det seg veldig opp, jeg hang over stolen og pustet og pese som en hval riene kom med ca 6 min mellomrom og varte mellom 30 og 60 sek. (likevel løp jeg ut og SMINKET meg av alle ting og fikset sengen siden vi skulle få besøk av lene) alt jeg tenker på haha.

Øyvind ble stresset når han våknet og så hvor vondt jeg hadde det og ba meg ringe kk og det NÅ. Han gikk ut og røykte og ringte lene og ba hun komme.
Jeg klarte ikke annet enn og henge over stoler eller kjøkkenbenken og gren som bare det.
Ringte Lene for og spør hvor hun var og hun var alt på broen (kjørt som ett svin stakker hehe)
Ringte kk og de snakket med meg gjennom en rie og sa det var bare til og komme opp, men at det var fult på føden så måtte på storken og da var det ingen epidural !!!! HJEEELP!

Lene kom, hun viste ikke helt hvor hun skulle gjøre utav seg eller hva hun skulle si når jeg står der og griner og puster om en annen gjennom riene.

Ut i bilen og det var en helvetes tur og riene haglet på, var max 2 min mellom de og de varte i en evighet.
Og øyvind skulle stoppe for og kjøpe RØYK!!!! ARG!!! Gjemte meg bak solskjermen så ikke alle skulle se meg når jeg fikk rier.

Turen opp til kk husker jeg ikke så mye av bortsett fra masse banning og kjefting på øyvind for han kjørte så fort hehe. ville jo ikke dø på veien :P

Kom opp og ble tatt i mot der mens øyvind kjørte og parkerte, kl var 2215. Inn i heisen og opp på storken, der ble jeg tatt i mot av jm og traff og på kari (farfar sin søster som er jm, traff henne midt i en rie så nå hun sa det var hyggelig og se meg fikk hun som svar at det var ikke så hyggelig og se hun) hehe.

Inne på rommet var det koselig, tent stearin lys og dempet lys i taket.
Riene kom ofte og var intense, hun sjekket meg og der var det 3-4 cm, jeg tenkte oooh ikke mer, dette tar tid. Øyvind sa, det er bra, dette går fort. blæ.

Jeg fikk klyster (ikke favoritt tingen midt i rier og alt men men kom igjennom det og)

Jeg prøvde og ligge i sengen for jeg var sliten i beina og ryggen men riene ble bare ennå mer vond da så opp og stå var det beste, fikk en prekestol som jeg hang over og vugget med beina. Øyvind ga meg drikke og var veldig flink med og oppmuntre meg.
Jm var super hun og, hun kom meg masse forslag til stillinger og smertelindring men jeg ville bare være i fred og henge over prekestolen.

Så følte jeg at jeg måtte presse så da ville hun sjekke meg igjen og der var ca 6 cm, jaaaa noe var skjedd! men alt for tidlig og presse så måtte prøve la være (lett for de og si!!!)

Jm la en stor matte på gulvet forran sengen med håndler oppå og ville ha meg oppå der men det klarte jeg ikke, ville bare stå.
Fikk ennå mer trang til og presse så hun ville sjekke igjen og det var ikke lenge jeg klarte og ligge så hun fikk bare såvidt sjekket og der var det 9 cm!!!! LYKKE!

Nå måtte jeg ned på denne matten hun hadde lagt ned vis hun skulle klare og ta imot babyen, så jeg satt på knærene og vugget fram og tilbake og riene kom i ett hele tiden, beg så og presse presse presse. Godt og endelig få jobbe med riene. SPLASJ så gikk vannet og. Jeg så på øyvind med store øyne og han skrev meld til alle for og oppdater over hva som var skjedd og han syntes dette var riktig tøft :D

Jeg fortsatte og presse, babyen ble sjekket ofte og han hadde det bare bra.
Det varsykt vondt når han stod i åpningen, herregud for ett press og svie! Trodde jeg ikke skulle klare mer og gav grei beskjed om at nå var det nok, de kunne bare stoppe dette så jeg kunne gå hjem og legge meg.
Ett par press til så kom han ut, UTROLIG følelse. Jeg så på øyvind og spurte hva som skjedde nå (skjønte ikke om han kom ut eller forsvant inn igjen hehe. Han kom ut sa han :P kl 0022 kom han, litt mer enn 2 timer etter vi kom på kk.

Fikk han fort opp til meg og kom meg og jeg la meg opp i sengen, utrolig herlig. Han fant puppen fort og lå lenge og bare koste.
Pappan fikk holde litt og etter noen timer var det veiing og måling. 4435 gram, 53 cm lang og 38 rundt hode. Stor perfekt gutt!

Tiden etterpå på sykehuset var kos på den måten at jeg fikk bli kjent med babyen min, men trist for jeg savnet guttene mine hjemme og ville hjem til de.

Mandag 25 fikk vi reise hjem og det var utrolig deilig, var i skikkelig lykkerus til tross for vondt her og der etter fødsel.
Hadde sydd litt så det var vondt etterpå, hadde masse vonde etter rier som var fæl og fikk noen magesmerter som ikke var helt god.

Torsdag 28 var det kontroll på kk, alt bra med mor og barn :) Lørdag våknet jeg med 40 i feber og lå og ristet, var helt jævlig, fikk komme opp på kk for sjekk tilfelle rester av morkaken, satt der i mange timer og ventet, det var lite gøy med feber og alt men ble sjekket til slutt av lege med ul og gu og alt var bra. I løpet av dagen fikk jeg mer og mer vondt i brystet og det viste seg at det var brystbetennelse jeg hadde.
Var noen vonde dager etter det, med mye varmeflasker og masasje og da ble det bra til slutt.
Nå er alt bare kos og jeg syntes det er kjempe kjekt med baby i hus igjen :D
Og storebror er urolig snill og flink.

God guttene mine Marcus og Mathias <3


Legger ved litt bilder :)

2 kommentarer:

  1. For en flott fødsels historie : ) 5 mnd siden min siste fødsel og kjenner at jeg er ferdig med det ; )!! Men ingenting kan måle seg med det øyeblikket du får babyen opp på brystet! Kos deg masse med alle guttenen dine!
    God helg

    SvarSlett
  2. takk for kommentar :) Ja det er ett ubeskrivelig øyeblikk. glemmer alt smerte da.
    kose deg med dine små du og:) god helg :)

    SvarSlett