Velkommen til meg :D
Bildene som jeg ligger ut tilhører meg så vær snill og ta kontakt om du vil bruke/låne bildene.
Ha en fin fin dag videre.
ps, blir veldig glad for kommentarer :)

onsdag 10. oktober 2012

Operasjon, Bukplastikk

Onsdag 3 oktober 2012:
Siste dagen på jobb før operasjon og sykemeld, dagen gikk tregt og det var mange spente tanker i hodet og nerver i magen. Av mine gode kollegaer fikk jeg ett fint kort og en gave med sjokkolade og blader inni (kommer godt med all den tiden jeg skal ligge i ro )
På kvelden etter guttene var i seng satt jeg og leste litt om operasjon, snakket med venner om den og fylte ut papirene jeg skulle ha med til sykehuset. Det endte med at det hele gikk litt i hodet på meg og jeg ble kvalm, kalvsvettet og tydeligvis besvimte, våknet opp på badegulvet med oppskrapte knær og vondt i ansiktet. Var varmt så la meg ut på gulvet i gangen en liten halvtime før jeg gikk i seng, lå noe forvirret og småredd der en stund før jeg sovnet.
Bilde: Noen dager før operajonen

Torsdag 4 oktober 2012:
Gutta våknet tidlig, 0630, noe som var helt greit så vi fikk god tid sammen, lå meg litt i badekaret og slappet av mens gutta så ¨på film. Pakket siste rest og gjorde oss klar. 0800 kom farfar og hentet oss, vi leverte gutta i bhg og turen gikk videre mot haraldsplass.
Var der kl 0900, sendte farfar hjem og gikk selv og tok blodprøver og ned på avdelingen jeg skulle være. Fikk en samtale med en sykepleier, ble undersøkt av en kjekk ung lege og fikk ett rom sammen med 4 andre.
Lå å ventet litt før jeg og en annen super dame som skulle samme som meg ble tatt inn av fysioterapaut for og lære litt metoder av trening etter operasjon og ikke minst bevegelser for og holde blodsirkulasjon igang.
Mye venting denne dagen så det ble lange timer med litt soving, mye tlfsnakk og facebook :P
Sent på kvelden dukket kirurgen opp, han tegnet opp på magen min og forklarte kort hva som kom til og skje dagen etter, jeg var nr 1 som skulle bli operert. 
bilde1: ventetid på sykehuset. Bilde: Ikke den beste maten man får på sykehuset.

Fredag 5 oktober 2012:
Ble vekket 0620, fikk en ny sykehus skjorte og beskjed om og dusje og vaske meg spesiellt godt på magen og navlen. Fikk en parasett og litt vann, utenom dette var jeg fastende. Kl 0840 kom de inn og hentet meg, de trillte meg ut av rommet og inn i heisen, traff på kirurgen i gangen, han smilte og så opplagt ut, noe som roet meg litt.
Inn på ett rom måtte jeg over på operasjonsbordet, de pakket meg godt inn i varme laken, strømper opp på lårene og operasjons "hette" på hodet. Videre inn i operajonsrommet og der var det mye folk, alle opptatt med sitt. På hver side av meg holdt de på meg hversin arm, og en som stod over meg og snakket og beroliget meg (ikke att det hjalp veldig mye der og da :P) fikk maske over fjeset og han ene sa at snart kom jeg til og bli susen i hodet, akkurat i det jeg tenkte tanken var jeg vekke.
Våknet til i 1300 tiden, eneste jeg husker er smerte! Jeg vrei meg og tårene trillte, de fylte på flere ganger i hånden min og gav meg tabletter men ingenting hjalp, hørte de snakket over meg og ble enig om og ringe ned til kirurgen og sputtrte om jeg kunne få noe annet sterkere, de fikk klarsvar og satte noe nytt i hånden min, sovnet etter kort tid og våknet i 1430 tiden, da var jeg bedre og de skulle sende meg på ett rom og vekk fra overvåkningen.
Sov mye, og fikk ett lite besøk fra familie og en venn, var rimelig dopet så husker ikke så mye mer fra denne dagen.
Bilde: mye smertestillende, dren og urinkateter.


Lørdag 6 oktober 2012:
Våknet tidlig etter mye vondt om natten og ennå mer om morgen, for en smerte, fikk smertestillende, sovnet og våknet litt ut da formiddagen. Sykepleiere kom inn og ville ha meg til og sitte meg opp og fjerne urinkateteret. Jeg sa jeg ikke klarte, noe jeg kjente bare jeg prøvde snu på meg men de ville likevell jeg skulle prøve. Satt meg opp og eneste jeg husker er SMERTE!!!!! Ble enormt kvalm, hadde såå lyst og kaste opp men tanken på hvor vondt det ville være fikk meg til og lavære. Rommet gikk rundt, svetten rant og de la meg kjapt ned igjen, plutselig var det 4 stk over meg, en med våt kald klut, en som tok spøyter i armen min, en som gav meg kvalmestillende i hånden og en som målte blodtrykk. Sengen ble hevet opp med beina og ned med hodet pga veldig lavt blodtrykk (85/36) kan ikke huske og ha vert så elendig noen gang...
Sovnet i smerten og av "dopen" og våknet etter noen timer, farfar kom innom og sa hei til meg, og sa han syntes ikke barna skulle se meg sånn så ville vente en stund før de fikk bli med, så ikke helt god ut med andre ord.
Fikk mye smertelindring denne dagen og en del intravenøst veske og klarte ikke komme meg mer opp denne dagen heller. Var veldig redd.. Lurte virkelig på hva jeg hadde gjort med meg selv....

Bilde: magen etter operasjonen, mye hevelse, og drenene er der fortsatt.

Søndag 7 oktober 2012:
Nok en natt med lite søvn, våkner mye pga sovestillingen er dårlig, lite vant til og sove på ryggen, vondt og puste er det og pga presset på ryggen og stram body.....
Ble en del smertelindring i dag og men er mye bedre likevell. De fikk meg litt opp på sengekaten og trillte meg ut på do (beg og bli rimelig lei bekken :P ) satt noen timer i en stol og så på tv, godt for ryggen og ikke bare ligge!

bilde: gamlemor kommet seg opp litt
Mandag 8 oktober 2012:
Mye bedre dag, fikk vasket meg skikkelig, sykepleieren vasket håret i vasken (måtte sitte ennå) satt oppreist mesteparten av dagen, men fortsatt en del smertestillende.På kvelden fikk jeg en prekestol så da klarte jeg jaggu og komme meg på beina og gå på do selv HURRA!!!! etter noen runder med den klarte jeg gå alene uten den og. LYKKE!
Fikk og koselig besøk denne dagen av guttene mine!!! De var veldig usikker når de så meg stakker og var litt skremt når de så jeg hadde nål i hånden, banasjer på hele magen og to dren med blod, huff. men guuuu så godt og se de igjen. Gull guttene!

Bilde: mye bandasjer på.


Tirsdag 9 oktober 2012:
Våknet som vanlig med smerte 0530, fikk smertelinding i armen, paracet, langtidsvirkened morfintablett og oxynorm. Lå og halvsov noen timer før frokost. Stod opp og fikk stellt meg litt og satt meg i en stol og så på tv. Legen kom inn på rommet og sjekket sårene og drenene. Hun mente at nå var jeg klar for og dra hjem pluss drenene kunne fjernes ett par dager før avtalt for det var såpass lite i de, hun mente de lå og iriterte mer enn de gjorde bra og at det var derfor jeg hadde mye smerte ennå.
Sykepleier kom inn og gjorde klart til og fjerne drenene pluss en ny sprøye smertestillende, og guuuuud hvor ubehagelig! Den ene var det mye vakum i, så var den ekleste lyden og suget inni magen når hun dro den ut, hadde lyst og kaste opp og besvime der jeg lå.
Andre siden satt såklart fast siden de har vert inni en stund så den var voooond. Hadde mest lyst og bare la den være. Det kom inn en annen sykepleier som lirket og dro litt og tilslutt fikk heldigvis ut den og. MEGET ubehagelig men utrolig deilig og få de vekk....
Fikk nye bandasjer og beskjed om og slappe av noen timer før hjemreise. Kledde på meg egene klær, sminket meg litt og følte meg bedre enn på lenge. Satt meg ned og var rimelig surrete i hodet av all medisin så måtte legge meg litt.
I 13 tiden fikk jeg reise hjem etter jeg ble vist hvordan jeg skal sette blodfortynnede sprøyte på meg selv (noe som går heelt fint) må ta de i 25 dager for og unngå blodpropp, farfar hentet meg og turen gikk først innom apoteket, var med inn men ble svimmel og måtte ut i bilen og sette meg. 
Kom hjem til farmor og farfar og lå meg på sofan noen timer, trasket litt rundt før leggetid. Sov noe dårlig og våknet en del men likevell bedre enn de andre nettene.
Bilde: klar for hjemreise

Onsdag 10 oktober 2012:
Våknet opp når gutta skulle i bhg, fikk en kos av de før de gikk og kjente det var litt vondt etter natten så tok smertestillende og sov videre til kl var 1000.
Har vert ganske grei form hele dag, går en del og ellers slapper av. Merker jeg kjeder meg litt og har lyst og gjøre mer, men vet jeg må ta det rolig så det blir det vanskeligste. Tar fortsatt smertestillende 3 ganger for dagen men tror jeg kan trappe ned til 2 ganger i morgen.
er veldig spent på fortsettelsen og hvordan magen blir tilslutt. sålangt ser den veldig bra ut, men er veldig hard, stram og hoven.
Skal på kontroll på tirsdag 16 oktober så skal prøve oppdatere etterhvert.


 Bilde: Før og etter operasjon


 Bilde: før og etter operasjonen.

4 dager etter operasjonen (men body og bandasjer på) Bilde: 5 dager etter operasjonen

 Bilde: 5 dager etter operasjonen


Vil avslutte med en stor takk til en dyktig kirurg, Dr. Erik Berg og fantastiske sykepleiere på haraldsplass!
xoxo

6 kommentarer:

 1. du e og har alltid vært en nydelig jente Anja :) stå på dette blir bare vakkert! :D

  SvarSlett
 2. Flott resultat! deilig ikkje sant:)storfornøyd med Berg og Co eg og!

  SvarSlett
 3. I drop a leave a response when I especially enjoy a article on a website
  or if I have something to valuable to contribute to the conversation.

  It's a result of the passion communicated in the article I browsed. And on this article "Operasjon, Bukplastikk". I was excited enough to write a comment :-P I do have 2 questions for you if it's okay.
  Could it be only me or does it give the impression like some of the comments look as
  if they are left by brain dead visitors?

  :-P And, if you are posting on additional
  social sites, I would like to follow you. Would you list all
  of all your communal sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?
  Feel free to surf my web-site - natural herbal product

  SvarSlett
 4. Er det vanlig å bli liggende så lenge på sykehuset...?;-) resultatet så virkelig bra ut;-)

  SvarSlett
 5. Nei det er ikke vanlig de fleste på haraldsplass reiser hjem søndag (operasjonen er fredag) men når det oppstår situasjoner som med meg der jeg ikke klarer reise meg så er det mulighet for og bli lengre, på mindre kirurgiske klinikker blir man sendt hjem den dagen man blir operert

  SvarSlett